ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ПРИ ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ДОСТЪПА ЗА GOOGLE РОБОТИТЕ

Редица собственици на уеб сайтове се подсигуряват, като не дават достъп на Google роботите до страници с резултати, в които е качен текстов материал  обозначен с общ таг . Това го правят, защото Google не възприема добре индексирането на подобен вид страници, които съдържат резултати от търсенията.
Ние от  Скай Прайм Оптимизейшън  Ви препоръчваме в случай, че желаете да спрете индексирането на конкретни страници, в които сте публикували информация с общ таг да прилагате Robots.txt. По този начин страниците Ви ще бъдат положително възприети от Google, като рейтинга на сайта Ви няма да пострада и ще има по добра визуализация в резултатите от търсенията.
Ограничаването на индексирането също така може да го направите освен с Robots.txt така и с Robots и X-Robot-Tag. Различието между тези три тага е, че Google понякога визуализира страниците, ограничени с Robot.txt, ако към тях има входящи връзки. И в случай, че сте убедени и желаете страниците да не излизат в резултатите, желателно е да ползвате тага Robots.ю
Не забравяйте, че не трябва да спирате достъпа на Google роботите до файловете .css и .js.
Намират се хора които го прилагат  употребявайки Robots.txt, при положение че е напълно ненужно и грешно.

Коментари

Популярни публикации